Domov Novinky Ako je to s videoanalýzou hry pre trénera hokejového tímu?

Ako je to s videoanalýzou hry pre trénera hokejového tímu?

Zdielať

Spoločnosť Axis v spolupráci s agentúrou Amden zverejnila unikátne zábery zo zápasu Česko – Fínsko urobené špeciálnym kamerovým systémom, ktorý má k dispozícii český hokejový tím na účely analýzy hry. Súčasťou širšieho videoanalytického riešenia sú IP kamery Axis inštalované na strategických miestach športovej haly.

CZE FIN 56 min 01

Okrem bežných televíznych záberov sa na analytické účely používa záznam z niekoľkých sieťových kamier s rozlíšením 4K Ultra HD, ktoré po integrácii do jediného panoramatického videa poskytujú súčasne celkový prehľad a zároveň aj možnosť priblíženia detailu, a to v každom okamihu hry. Axis aAmden spojili sily pri inštalácii špeciálneho videoanalytického systému pre český hokejový tím. Širšie riešenie bolo vyvinuté v partnerstve so SAP a vedcami z ČVUT a podstatnou súčasťou sú sieťové kamery s vysokým rozlíšením, ktoré detailne monitorujú celú hraciu plochu.

Axis instalacia O2 Arena

Okrem toho, že kamery poskytujú dáta pre spracovanie herných štatistík, slúžia tiež videotrénerovi ČSLH Janovi Procházkovi a celému tímu na detailný prehľad o tom, čo sa v danom okamihu hry presne udialo. V hale O2 Arény boli preto inštalované kamery Axis P1428 s rozlíšením 4K Ultra HD. Zábery z niekoľkých týchto kamier sa potom integrujú do jediného videa, ktoré je zároveň panoramatické a zároveň v každom okamihu poskytuje neuveriteľný detail.

CZE FIN 56 min 02

Dnes zverejnené zábery gólu Jaromíra Jágra z 56. minúty štvrťfinálového zápasu Česko – Fínsko ukazujú, v čom je výhoda špeciálneho záznamu vo vysokom rozlíšení. Bežne sa totiž videotréner môže spoľahnúť len na televízne kamery, ktoré mu dodajú rovnaké informácie, aké majú bežní diváci. V týchto záznamoch často chýbajú podstatné informácie o pohybe na ľade v miestach, ktoré sa práve ocitli mimo záber. Niekoľko pevne inštalovaných IP kamier s rozlíšením 4K Ultra HD integrovaných v systéme však zachytí všetko, od panoramatického pohľadu, až po detailné situáciu na ľade v každom okamihu.

Zdroj: TS