Domov Novinky AVG predstavuje „neviditeľné“ okuliare

AVG predstavuje „neviditeľné“ okuliare

Zdielať

Spoločnosť AVG je známa predovšetkým svojím antivírusovým softvérom, ktorý je dostupný aj bez poplatkov. Na MWC v Barcelone však predstavila novinku, ktorá nezapadá do doterajšieho pôsobenia firmy. Ide o okuliare, ktoré ľudí síce neurobia úplne neviditeľným, avšak pomocou nich sa dokážete zamaskovať pred nechceným natáčaním a fotografovaním.

avg glass

Princíp fungovania je v tom, že kým ľudské oko dokáže rozoznať úzke spektrum svetla, kamery na rozpoznávanie tváre a fotoaparáty dokážu zachytiť o niečo širšie spektrum vrátane infračerveného spektra farieb.

Toto je základ, kedže je na nich umiestnených niekoľko infračervených diód, ktoré nepretržite svietia pre nás neviditeľným svetlom. Práve toto svetlo dokáže zakryť najdôležitejšie črty okolo očí a tým zabráni identifikovaniu tváre a tým aj človeka.

avg glass 01

Materiál na výrobu bol použitý za účelom odraziť čo najviac svetla, takže pri použitý blesku celé žiaria. Ani najmodernejšie technológie nedokážu zachytiť na jednej snímke tvár a jasné diódy, kedže ide o príliš veľký svetelný rozsah. Okuliare budú teda preexonované a tým sa zabráni identifikovaniu tváre.

Spoločnosť zatiaľ nevie, či sa tento produkt dostane aj do sériovej výroby a či vôbec bude pokračovať v tomto koncepte. Ak by však koncept vylepšili, ktorý by bol menej nápadný a podobal by sa bežným okuliarom, určite by si našiel mnoho priaznivcov, ktorý by si zaplatili sa súkromie.

Zdroj: AVG