Domov Novinky Ulož.to sa mení na Ulož.to Disk

Ulož.to sa mení na Ulož.to Disk

Zdielať

Prevádzkovateľ rozširuje doterajšie možnosti ukladania a zdieľania dát.

Zároveň zachováva bezplatné vyhľadávanie a sťahovanie. Predplatné sa delí do troch kategórií. Všetci registrovaní používatelia získavajú plán Disk Free, čo znamená, 50GB garantovaného priestoru pre každého, maximálnu rýchlosť na sťahovanie a zdieľanie vlastných súborov. Pribudla nová domovská stránka so správcom súborov, anonymná registrácia bez overovania kreditnej karty alebo e-mailu a jednoduchý prístup z mobilných a desktopových aplikácií. Doterajšie bezplatné sťahovanie pre všetkých zostáva tak, ako predtým s rovnakými limitmi.

Ďalšie dve kategórie sú platené. Prvá možnosť je Disk Premium, ktorá ponúka neobmedzené používanie služby s časovým predplatným od 5 eur mesačne, 1TB priestoru na disku a rovnaký objem dát v službe, ako aj rýchle sťahovanie. Pre používateľov je k dispozícii opakovaná platba na zabezpečenie automatického obnovenia plánu, vyššia úroveň zálohovania súborov na disku (ktorú ale prevádzkovateľ v popise viac nešpecifikuje). Treťou možnosťou je zvoliť si viac priestoru dostupného v pláne Business – v objeme 5TB pre cloud za vyššiu cenu. Pripomeňme, že dátové balíčky (dáta) nahrádzajú pôvodný kredit.

Používatelia si môžu kúpiť dátový balíček pre každý plán a získať viac dát pre rýchle sťahovanie. Balíčky možno zakúpiť aj ako darčekové kupóny a platnosť je dva roky (rovnako ako kredit). Medzi bonusmi a odmenami ostáva zábavná hra Greenmania, v ktorej sa skrývajú veselé kvety a odmeny v podobe balíčkov dát.