Domov Novinky Google údajne ruší objednávky u dodávateľov pre Pixel Fold

Google údajne ruší objednávky u dodávateľov pre Pixel Fold

Zdielať

Podľa správy DSCC (Digital Supply Chain Consultants) Google potvrdil viacerým zdrojom dodávateľského reťazca, že jej Pixel Fold bol odložený a nebude uvedený na trh.

Hoci niektoré zdroje informujú o zrušení, správa jasne nešpecifikuje, či je Pixel Fold skutočne zrušený alebo odložený na neurčito. „DSCC si u svojich zdrojov z dodávateľského reťazca overila, že Google sa rozhodla, že zariadenie Pixel Fold na trh neuvedie. Nie v roku 2021 a údajne ani v prvej polovici roka 2022. Naše zdroje uviedli, že Google sa domnieva, že produkt by nebol taký konkurencieschopný, ako je potrebné.“ Údajne zrušila svoje objednávky na súčiastky. Je ťažké presne povedať, čo bude Google robiť so skladacím zariadením Pixel Fold, najmä preto, že firma ani nepriznala, že pracuje na skladacom zariadení. Rovnako ako pôvodná správa o tom, že sa Pixel Fold bude a potom táto správa, ktorá hovorí, že sa tak nestane, sú všetko špekulácie. Google možno usúdil, že nie je správny čas súťažiť v oblasti skladacích zariadení v čase, keď dodávateľské reťazce stále pociťujú obmedzenia.

Zároveň za posledných pár rokov vzrástli náklady na mnohé komponenty, takže je väčšou výzvou konkurovať tretej generácii vlajkovej lode skladacích zariadení Samsung Galaxy Z Fold 3. Keď sme sa prvýkrát dozvedeli, že spoločnosť Google vyvíja vlastné skladacie zariadenie Pixel, boli sme nadšení. Oznámenie systému Android 12L bolo znakom toho, že firma je odhodlaná vylepšiť prostredie systému Android pre zariadenia s väčšími rozmermi – najmä preto, že systém Android 12L bol špeciálne oznámený s cieľom lepšie zmeniť používateľské rozhranie pre tablety a skladacie zariadenia. Skladacie zariadenie Pixel by bolo vybavené rovnakým duálnym fotoaparátom ako Google Pixel 5 vrátane dvoch 8 MPx selfie fotoaparátov: každý pre vnútorný a vonkajší displej. Medzitým sa očakávalo, že vnútorná obrazovka bude 7,6″ LTPO OLED obrazovka vyrobená Samsungom.

Zdroj