Domov Novinky Ako sú na tom pevné disky so spoľahlivosťou?

Ako sú na tom pevné disky so spoľahlivosťou?

Zdielať

Pokiaľ ide o ročné miery zlyhania, Seagate viedol v priemere o takmer 14% zo svojich 1,5 terabajtov diskov. Miery zlyhania 3 TB a 4 TB diskov Seagate, boli oveľa nižšie, ale stále viedli všetky ostatní výrobcovia. Zlyhania podľa Backblaze predstavuje výmenu disku v štruktúre servera. Kým Western Digital za nimi tesne nasledoval, Hitachi disky stále preukázal jasnú výhodu s percentuálnou sadzbou nižšou ako 2% zlyhania v celej ich ponuke, čiže 2, 3, a 4 TB. Výsledky testu sú založené na širokej škále modelov od všetkých výrobcov, ale Backblaze vybral Seagate Barracuda Green 1,5 TB disk ako mimoriadne zlé vystavuje iba priemerný vek 0,8 rokov.

Test diskov Test diskov-2

Z hľadiska prežitia 36 mesiacov pre každého výrobcu, poradie výsledkov zostalo do značnej miery rovnaké. Po znateľnom množstve porúch v prvých niekoľkých mesiacoch sa Hitachi a Western Digital sa držali stabilne, čo naznačuje, že pevné disky, ktoré prežijú prvý rok bez škody budú pravdepodobne slúžiť používateľom aj v budúcnosti. Výrobky Seagate sa počas 36. mesačnému testovaniu „dožilo“ len 73,5 % diskov.

Zdroj: Neowin

1 komentár

  1. Western Digital, to je značka, ktorá je spoľahlivá. Aspoň čo sa týka externých diskov, mal som ich dosť a furt fičia (klop, klop). V noťase som mal WD a odišlo, mám teraz Seagate asi pol roka a fičí. Ceny sú však vysoké, záplavy v Thajsku vtedy zneužili na nárast cien a neklesli. Ako inak – EK a ďalší korupčníci dovolili, aby zmizli konkurenti a teraz sú tým pádom len dvaja významní…